SK Hugues wint Copa América 2024

14 augustus 2024 - Een maand geleden heeft Argentinië voor de 16e keer de Copa América gewonnen. Zo mag Messi op zijn oude dag zijn 3e prijs met Argentinië bijschrijven. Tot 2021 lukte het niet om steeds weer een andere reden en pech (waaronder 2 keer tegen Chili door penalty's in de finale), maar daarna heeft hij achtereenvolgens de Copa América in het land van aartsvijand Brazilië in de finale tegen Brazilië, het WK van 2022 waar we beter maar niets over kunnen zeggen en de Copa América van dit jaar kunnen bijschrijven op zijn uitpuilende palmares. 
De Copa América werd dit jaar voor de 2e keer in de Verenigde Staten gespeeld en dus buiten Zuid Amerika gehouden. Deze editie werden er naast de 10 CONMEBOL landen 6 landen uitgenodigd buiten Zuid Amerika. Deze landen waren naast het thuisland Verenigde Staten Mexico, Jamaica, Panama, Canada en Costa Rica. Dit zijn de sterkste landen uit het CONCACAF gebied. Wat mij betreft mogen ze dit in het vervolg altijd doen waardoor ze netjes 4 poules van 4 kunnen maken en er een duidelijk en overzichtelijk wedstrijdschema samengesteld kan worden. De finale won Argentinië tegen Colombia door een doelpunt van Lautaro Martinez in de verlenging. Verder is de verrassende 4e plaats van Canada het vermelden waard. De kleine finale was spannend met een late 2-2 van Luis Suarez in de 92st minuut en uiteindelijk verloren via penalties.

In onze poule is SK Hugues tijdens de finale van plaats 3 naar de winnende positie gesprongen waardoor hij toch met een behoorlijke voorsprong zijn 1e trofee heeft kunnen bijschrijven, vooral door zeer sterke extra voorspellingen: zowel de kampioen als de nummer 3 en de topscoreris juist voorspeld. Het enige wat de nummer 3 SteinMaas de andere weg op heeft doen bewandelen is het kiezen van een onjuiste topscorer. Zo belangrijk kan dat zijn! five star heeft met maar 10 deelnemers bij de Poules gewonnen. De top 3 zat bijzonder dicht bij elkaar met maar 9 punten verschil.

De Top 5:

1. SK Hugues met 437 punten.
2. Warrick CF met 418 punten.
3. SteinMaas met 412 punten.
4. All Stars Ray met 405 punten.
5. Godenzoon 1900 met 391 punten.

Poule stand

1. five star met 1714 punten.
2. AFC AJAX AMSTERDAM *** met 1709 punten.
3. Corpag-COPA AMÉRICA 2024 met 1705 punten.

Iedereen bedankt voor het meedoen en tot heel snel bij het voorspellen van de volgende Copa América.

Gda3 – moderator Copa América
Aantal deelnemers
266.866
Taal

Poll

Nederland - Duitsland, wat gaat 't worden?

Na een toch wel best goede wedstrijd van 'ons' Oranje, komt nu dan een echte uitdaging in de Nations League! Qua affiche natuurlijk al meer dan fantastisch want tegen onze Oosterburen spelen ligt sowieso al gevoeliger dan menigeen ander interland. Kortom wat hoe gaat dit dinsdagavond aflopen?

  • Ze spelen gelijk 34%
  • Duitsland wint met meer dan 1 goal verschil 25%
  • Duitsland wint met 't kleinste verschil 19%
  • Nederland wint met 't kleinste verschil 13%
  • Nederland wint met meer dan 1 goal verschil 9%

Er is 192 keer gestemd.