EKVoorspellen.nl
De leukste EK Pool van Nederland!

Inloggen


Afrika Cup 2021

Bundesliga

Champions League

Conference League

Derde divisie (za)

Derde divisie (zo)

DFB-Pokal

Eerste Divisie

EK Vrouwen 2022

Eredivisie

Europa League

FA Cup

Jupiler Pro League

KNVB Beker

Ligue 1

Nations League

Premier League

Primera Division

Serie A

Tweede divisie

WK Kwalificatie 2022

Spelregels

Hieronder vind je de spelregels zoals wij deze op de EKVoorspellen.nl hanteren. Klik hier voor de puntentelling.

Spelregels

In deze EK pool draait alles om het voorspellen van voetbalwedstrijden. Het is aan jou de zware taak om de wedstrijden van de juiste uitslagen te voorzien. Op basis van de voorspellingen doe je mee in de individuele ranglijst, maar je kunt ook zelf een EK pool organiseren en beheren. Voor alle deelnemers gelden de onderstaande spelregels:

Inschrijven

Als nieuwe deelnemer schrijf je je eerst hier in.

 • Vul je (geldige) emailadres in en de rest van het formulier waaronder je naam en bedenk een leuke teamnaam. Deze teamnaam verschijnt onder andere in de ranglijsten.
 • Verzend je inschrijving en je krijgt direct een emailtje ter bevestiging.
 • Vervolgens kun je inloggen door je emailadres en wachtwoord in te geven. Daarna kun je beginnen met het doen van voorspellingen!

Voorspellingen

Na inschrijving kun je per week of per dag (op je mobiel) de uitslagen voorspellen van wedstrijden in de competities waar jij je voor hebt aangemeld. Een week loopt van maandag tot en met zondag.
De uitslagen van de wedstrijden worden zo snel mogelijk door ons verwerkt. Daarna worden je punten en de ranglijsten berekend.
Je kunt de wedstrijd tot 1 seconde1 voor aanvang voorspellen en/ of wijzigen. Ook kun je weken 'vooruit' voorspellen.
Indien een wedstrijd verplaatst wordt naar een andere datum dan zal deze ook in wedstrijdkalender van het spel veranderd worden. Je voorspelling verhuist natuurlijk gewoon mee.
1 Indien een wedstrijd om wat voor reden dan ook eerder begint dan op onze site vermeld staat, dan telt de werkelijke aanvang van de wedstrijd als sluitingstijd van de voorspellingen. Aan voorspellingen die na deze tijd zijn ingevuld zullen GEEN punten toegekend worden!

Extra voorspellingen

Via de extra voorspellingen kun je extra punten verdienen:

 • Eindstand voorspellen (bij landen competities zoals de Eredivisie, Premier League etc.)
 • Voorspellen wie er in de 2e ronde, kwartfinale, halve finale en finale komt.
 • Kampioen/ winnaar voorspellen.
 • Topscorer voorspellen (indien van toepassing)
 • Voorspellen in welke minuut2
  • de eerste gele kaart van het toernooi wordt gegeven.
  • de eerste rode kaart van het toernooi wordt gegeven.
  • het eerste doelpunt van het toernooi wordt gescoord.

Dit kun je vinden via het menu 'Voorspellen' en dan tab 'Extra'.
Deze extra voorspellingen moeten voor de sluitingsdatum ingevuld zijn!

2 Bij blessuretijd wordt gerekend met de laatste minuut van de speelhelft (45e of 90e minuut). Zie ook onze puntentelling.

Wedstrijd van de dag

Elke week wordt er een wedstrijd van de dag gekozen. Met deze wedstrijd
kun je extra punten verdienen door te voorspellen wie het 1e doelpunt maakt* (van elk team). De wedstrijd van de dag wordt 3 weken (21 dagen) van tevoren bekend gemaakt en dan kun je de doelpuntenmakers voorspellen. In principe zal er per week 1 wedstrijd van de dag zijn, tenzij er speciale wedstrijden in een (landen)competitie gespeeld worden zoals de bekende klassiekers of derby's. Om het einde van een competitie extra spannend te maken, zullen vanaf de kwartfinales (in een knock-out systeem) extra wedstrijden van de dag gekozen worden. In de laatste speelronde van een landencompetitie zijn alle wedstrijden een wedstrijd van de dag. * Een eigen doelpunt telt ook als 1e doelpunt.

De ranglijst

De individuele ranglijst en de ranglijst in een eigen EK pool wordt berekend door per competitie alle voorspellingen van een deelnemer bij elkaar op te tellen. In de kolom 'vr' kun je zien op welke plek de deelnemer de speelweek ervoor stond. Bij de weekstand is dit de positie in de vorige week. Er is ook een ranglijst per week.
De weekwinnaars ontvangen een gouden medaille achter hun naam, de eindwinnaars van een competitie ontvangen een kampioensschaal of beker. Als een deelnemer meerdere malen weekwinnaar is, dan verschijnt dit aantal keren tussen haakjes achter de medaille.

De EK pool ranglijst is de stand tussen van alle EK pools onderling. Deze wordt berekend door de punten van de 3 of 5 (afhankelijk van de competitie) beste deelnemers per EK pool bij elkaar op te tellen (de deelnemers boven de streep). Er is niet gekozen voor een gemiddelde per EK pool, omdat kleine EK pools dan teveel in het voordeel zijn en omdat de ranglijst dan is te beïnvloeden door de 'slechten' uit de EK pool te verwijderen.

Je eigen EK pool

Het is ook mogelijk om voor vrienden, familie, collega's etc. je eigen EK pool te starten. In deze EK pool speel je met en tegen elkaar en er wordt een aparte ranglijst bijgehouden.
De organisator van de EK pool verzint een naam en je kiest of je aanmeldingen wilt goedkeuren (zodat onbekenden niet mee kunnen spelen). Alle deelnemers kunnen een eigen EK pool organiseren, het is verstandig om onderling af te spreken wie er als organisator optreedt. De organisator bepaalt wie er in de eigen EK pool meespelen. Hij heeft ook de mogelijkheid om deelnemers en berichten te verwijderen uit de EK pool en eventuele betalingen te registreren.
Voor een EK pool met meer dan 25 deelnemers moet de organisator supporter worden.

Prijzen in je EK pool

Net als in de individuele ranglijst ontvangen de weekwinnaars een gouden medaille achter hun naam. Als een deelnemer meerdere malen weekwinnaar is, dan verschijnt dit aantal keren tussen haakjes achter de medaille. De eindwinnaars van een competitie ontvangen een kampioensschaal of beker die het hele seizoen erna getoond wordt! In de prijzenkast van de EK pool worden alle winnaars getoond.

De eindstand bij eventuele verlenging

De einduitslag bij wedstrijden waar een winnaar uit MOET komen (zoals een kwartfinale, halve finale of finale) is de uitslag die na 90 minuten (+ blessuretijd) op het scorebord staat. De verlenging telt dus niet mee.

Gestaakte wedstrijden

Voor gestaakte wedstrijden geldt het volgende:

 • Gestaakt en niet uitgespeeld: geen punten.
 • Gestaakt en later uitgespeeld: wel punten. De wedstrijd wordt verplaatst naar de uitspeeldatum en in die week worden de punten toegekend. De voorspelling is in de tussentijd niet aan te passen.
 • Er worden geen punten toegekend aan wedstrijden die niet worden uitgespeeld en later een reglementaire eindstand toegekend krijgen.

Indien een team/ land om welke reden dan ook door een (inter-)nationale voetbalbond en/of rechterlijke instantie wordt teruggezet naar een lagere divisie of failliet gaat, dan blijven de punten van reeds gespeelde wedstrijden behouden.
Punten voor wedstrijden die zijn uitgespeeld maar later een reglementaire uitslag krijgen (doordat er bijvoorbeeld een niet speelgerechtigde speler was opgesteld) worden niet aangepast. Dat betekent dus dat we de oorspronkelijke uitslag hanteren als einduitslag. Op deze manier blijft de stand overzichtelijk en verdwijnen er geen eerder toegekende punten in voorgaande speelweken.

Voorwaarden

Klik hier voor onze voorwaarden.

Aantal deelnemers
51.562

Poll

Messi is de onterechte winnaar van de Gouden Bal 2020

De Gouden Bal wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste voetballer van afgelopen jaar. Kritiek is er van mensen, vooral van duitse voetbalfans, die vinden dat Lewandowski eigenlijk de prijs verdiend.

 • Eens 77%
 • Oneens 23%

Er is 416 keer gestemd.