- Nog 58 dagen tot het EK 2024 begint!

Voorspellen na aanvang wedstrijd

6 februari 2023 - We werden door een oplettende deelnemer getipt dat het mogelijk zou zijn om je voorspelling aan te passen nadat de wedstrijd al begonnen is. Tot onze schrik bleek dat ook zo te zijn. Het probleem is gisterenavond direct opgelost. Hieronder vind je de oorzaak en de maatregelen die we genomen hebben. 

Hoe dan? 

Als je in onze app je voorspellingen opent en deze open laat staan, kun je een voorspelling invullen of wijzigen nadat de wedstrijd is begonnen. Dat is normaliter geen probleem: je krijgt bij het opslaan de melding dat de wedstrijd al is begonnen en je voorspelling wordt niet opgeslagen. Het probleem speelde alleen in de app, niet op onze website. 

Oorzaak 

Er is 3 weken geleden een aanpassing doorgevoerd waardoor de controle op de starttijd van de wedstrijd niet goed meer werkte en kon je nog wijzigen tot 1 uur na aanvang van de wedstrijd.

Gevolg

Dit betekent dat er in week 3, 4 en 5 oneerlijke voorspellingen zijn gedaan. Dit zal deels per ongeluk zijn gegaan (net te laat voorspeld, toch opgeslagen). Het gaat gelukkig om zeer kleine aantallen: 0,0006% van de voorspellingen is gedaan of aangepast nadat de wedstrijd is begonnen.

Maatregelen

Allereerst hebben we het probleem gisterenavond direct verholpen. Verder hebben we besloten dat we de oneerlijke voorspellingen die in de laatste week (week 5) zijn gedaan, ongeldig verklaren. Onze spelregels zijn duidelijk: als je voorspelt na aanvang, ontvang je geen punten. Het gaat om 191 voorspellingen van 128 deelnemers, hun puntenaantal is dus gecorrigeerd.


We vinden het erg spijtig dat deze fout in het systeem geslopen is. We denken dat we met deze maatregelen een passende oplossing hebben gevonden en zullen de komende tijd extra scherp zijn bij aanpassingen. 

Mocht je nog iets geks zien of vragen hebben, mail ons gerust!
Aantal deelnemers
39.312
Taal

Poll

Welk land 'wint' de kwartfinale van de Europa- en Conference League?

Nog één keer deze vrij gekke poll maar dit keer gaat 't om alle kwartfinales van de Europa- en Conference League en 't was zonde om één beslissende wedstrijd eruit te lichten zoals dat meestal gedaan wordt. De poll gaat dus over welk land uiteindelijk de meeste clubs overhoud in de halve finales. Bekijk 't speelschema goed want bijvoorbeeld Italië houdt al zeker één club over omdat ze tegen elkaar spelen..

  • Engeland 57%
  • Italië 30%
  • Frankrijk 9%
  • Griekenland 4%

Er is 46 keer gestemd.