- Nog 57 dagen tot het EK 2024 begint!

RoDeRo wint Copa America 2016

27 juni 2016 - Deze Copa America (officieel Copa America Centenario) werd gehouden om het 100-jarig bestaan van de Copa en de CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse voetbalbond) te vieren. Tevens was dit de eerste Copa die buiten Zuid-Amerika werd gehouden. Uiteraard deden de 10 Zuid-Amerikaanse landen mee en werd het deelnemersveld verder aangevuld met 6 landen van de CONCACAF voetbalbond die zich moesten plaatsen via andere toernooien.
 
Chili Heeft voor de 2e keer op rij en voor de 2e keer in de historie de Copa gewonnen. De finale werd wederom van Argentinië na 0-0 en penalty’s gewonnen. Het aparte is dat dit de 27st wedstrijd tussen Argentinië en Chili op de Copa was, maar dat Chili nog nooit een wedstrijd na de speeltijd (wedstrijd + verlenging) van Argentinië op de Copa heeft gewonnen (nu dus wel 2 finales na penalty’s).
 
In onze poule was het zoals gewoonlijk bij een toernooi bijzonder spannend tot de laatste wedstrijd. Voor mijzelf was het nog eens extra spannend omdat ik tot de laatste wedstrijd maar 1 punt achter de uiteindelijk winnaar stond. Voor het eerst probeerde ik een wedstrijd tactisch te voorspellen omdat ene punt achterstand weg te werken. Zou ik gaan voor een overwinning voor Chili of een 0-0 gelijkspel, uiteindelijk koos ik voor een 2-1 overwinning van Argentinië met de hoop dat Chili 1x zou scoren omdat ik hoopte dat de koploper 1-0 of 2-0 voor Argentinië zou voorspellen. Helaas voor mij mocht het niet zo zijn. Uiteindelijk heeft RoDeRo zeer verdiend gewonnen. Zijn leidende positie kwam tijdens de finale niet meer in gevaar. RoDeRo heeft mede gewonnen doordat hij het toernooiverloop zeer goed heeft voorspeld door alle halve finalisten juist te voorspellen. Heel erg gefeliciteerd met je eerste trofee RoDeRo.

1. RoDeRo met 382 punten.
2. Gda3 met 375 punten.
3. FC Kopenhagen met 363 punten.
4. wihawipe met 362 punten.
5. b.p.m.j. met 362 punten.

Poule stand

In de poule stand heeft Five star met ruime voorsprong zeer knap gewonnen.

1. five star met 1703 punten.
2. EK Kwalificatie 2016 met 1647 punten.
3. Opstal wie anders met 1642 punten.
4. Voetbalpoules met 1616 punten.
5. ALLE-COMPETITIES met 1593 punten.
Iedereen bedankt voor het meedoen en wij hopen jullie in 2019 bij de volgende Copa in Brazilië weer te zien bij het voorspellen van de Copa.
 
Gda3 – moderator Copa America
Aantal deelnemers
39.465
Taal

Poll

Wie wint de KNVB-Beker?

HET grote traditionele voetbalfeest in De Kuip staat zondag weer op de rol. De Eredivisie ligt daardoor zelfs plat dit weekend zodat alle aandacht naar de KNVB-Beker finale gaat. Feyenoord speelt 'thuis' en is mede daardoor de grote favoriet maar qua steun van de supporters is 't wel 50/50 dit keer. NEC is toch wel een van de grote verrassingen dit seizoen, zijn in vorm en wonnen als enige van PSV in de competitie!

Uitslag nog van 'n oude poll:
- Ajax speelde thuis gelijk in de 8e finale van de Conference League met goals tegen Aston Villa, dit had 11% goed!

  • Feyenoord, binnen de reguliere speeltijd 65%
  • Feyenoord, ze winnen zelfs ruim (+2 goals) 12%
  • NEC, binnen de reguliere speeltijd 6%
  • NEC, wel pas na de verlengingen 5%
  • NEC, wel pas na de strafschoppen 5%
  • Feyenoord, wel pas na de strafschoppen 4%
  • Feyenoord, wel pas na de verlengingen 3%

Er is 78 keer gestemd.